Η επίμαχη έκθεση αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο κλάδος των ψηφιακά τυπωμένων ετικετών διανύει περίοδο ανάπτυξης και διαπιστώνει ότι το 2017 ήταν η πρώτη χρονιά που, με σχεδόν 300 εγκαταστάσεις ψηφιακών συστημάτων εκτύπωσης ετικετών, ο όγκος των ψηφιακών πιεστηρίων που προστέθηκαν στην αγορά ξεπέρασε τον όγκο των νέων συμβατικών συστημάτων εκτύπωσης ετικετών.
Η Ψηφιακή εκτύπωση ήρθε για να μείνει
Η τάση αυτή που έχει δημιουργηθεί αναμένεται να συνεχιστεί και στο μέλλον, αφού το 45% των επαγγελματιών/μελών του Συνδέσμου FINAT δηλώνει ότι σκοπεύει να επενδύσει σε ένα ψηφιακό σύστημα εκτύπωσης τους επόμενους 18 μήνες.
Επίσης, σύμφωνα με τις προβλέψεις της έκθεσης, η inkjet τεχνολογία εκτύπωσης αναμένεται να ξεπεράσει αυτή του toner.
Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης λεπτομέρειες σχετικά με τα επίπεδα επενδύσεων στα ψηφιακά πιεστήρια:
Σχεδόν το 60% των ψηφιακών πιεστηρίων που πουλήθηκαν στην ευρωπαϊκή αγορά το 2017 κόστιζαν μεταξύ 250 έως 750 χιλιάδων Ευρώ. Μόλις το 10% των εγκαταστάσεων ψηφιακού τύπου είχαν τιμές κάτω από 250.000 ευρώ, ενώ, το 8% των εγκαταστάσεων ήταν αξίας πάνω από 1 εκατ. Ευρώ.
Αλλαγές στους τομείς ανάπτυξης
Ιστορικά η αναλύσεις των εκθέσεων έχουν δείξει πως οι τομείς με τις μεγαλύτερες αυξήσεις για τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες ήταν οι αγορές της ετικέτας τροφίμων, των ποτών και των προϊόντων υγείας και ομορφιάς.
Ωστόσο, στη φετινή έρευνα, οι ερωτηθέντες ανέφεραν ότι το 2017 ήταν ένα έτος έντονης ανάπτυξης σε αγορές όπως της αυτοκινητοβιομηχανίας, των καταναλωτικών αγαθών και των βιομηχανικών χημικών προϊόντων.
Η μόνη αγορά που συγκαταλέγεται μεταξύ των τεσσάρων τομέων υψηλότερης ανάπτυξης για το 2017 ήταν ο τομέας των ποτών!
FINAT
Η έκθεση παρακολούθησης της αγοράς RADAR, του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου FINAT, δημοσιεύεται δύο φορές το χρόνο και παρουσιάζει στοιχεία τα οποία βασίζονται σε έρευνες που διενεργήθηκαν από την LPC Inc.
Οι εκθέσεις είναι διαθέσιμες μόνο στα μέλη του Συνδέσμου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συνδέσμου από εδώ.