Παρά τα μεγάλα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία του νέου κορωναϊού σε όλον τον κόσμο, η ζήτηση για συστήματα εκτύπωσης, ιδίως στις ασιατικές αγορές, πλησιάζει σύμφωνα με την Heidelberg, ξανά τα επίπεδα πριν από την κρίση.
Το ίδιο ισχύει και για τους όγκους παραγωγής της Heidelberg στο εργοστάσιο παραγωγής της στη Σαγκάη. Έτσι, ο γερμανικός γίγαντας της εκτύπωσης αύξησε σταδιακά τις εξαγωγές των τυπογραφικών πιεστηρίων της που κατασκευάζονται στην Κίνα.
Από την ίδρυσή του το 2005, το εργοστάσιο παραγωγής της Heidelberg στη Σαγκάη ξεκίνησε αρχικώς με γραμμές συναρμολόγησης συστημάτων postpress και στη συνέχεια ανέλαβε την παραγωγή τυποποιημένων τυπογραφικών πιεστηρίων μικρού σχήματος για την κινεζική αγορά.
Το εργοστάσιο απασχολεί σήμερα περίπου 450 υπαλλήλους και κατασκευάζει πιεστήρια για εμπορικές εκτυπώσεις και εκτυπώσεις συσκευασίας για όλα τα φόρμα, με ιδιαίτερη έμφαση όμως στο σχήμα 70x100 και συγκεκριμένα στις μηχανές Speedmaster CD 102 και Speedmaster CS 92.
Ενώ στην αρχή η παραγωγή του κινέζικου εργοστασίου προοριζόταν αποκλειστικώς για την ασιατική αγορά, σήμερα οι μηχανές που παράγονται εκεί εξάγονται σε 40 χώρες.
Κύριοι πελάτες, εκτός από την Κίνα, είναι άλλες ασιατικές χώρες όπως η Ιαπωνία, η Ινδονησία, η Μαλαισία, η Ινδία και οι Φιλιππίνες, ωστόσο, αυξάνεται ο αριθμός των κινεζικής κατασκευής μηχανών που εξάγονται και στην Ευρώπη. Για παράδειγμα, έχουν εγκατασταθεί εκτυπωτικές πρέσες στη Γερμανία, την Ιταλία, την Ελβετία και τη Γαλλία. Το ευχάριστο αυτό γεγονός έχει ως αποτέλεσμα, το ποσοστό εξαγωγής από την Κίνα να είναι σήμερα στο 19% με αυξητική τάση.
«Η παραγωγή μας στη Σαγκάη της Κίνας αποτελεί μια ιστορία επιτυχίας, όχι μόνο όσον αφορά την κινεζική αγορά, αλλά και όλο και περισσότερο σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο», δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Heidelberg Rainer Hundsdörfer. «Ήδη, περίπου το ένα τρίτο όλων των εκτυπωτικών μονάδων της Heidelberg προέρχεται από αυτό το εργοστάσιο. Μετά την ταχεία οικονομική ανάκαμψη των ασιατικών αγορών από την πανδημία του νέου κοροναϊού, η τοπική μας παραγωγή έχει αποδειχθεί στρατηγικό πλεονέκτημα στην αντιμετώπιση της κρίσης.”