GRAPHICANEWS

Ειδήσεις

9-17 Μαίου 2028 η επόμενη drupa

9-17 Μαίου 2028 η επόμενη drupa

την 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Παραμένοντας πιστή στον τετραετή κύκλο της, η drupa ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιηθεί ξανά τον Μάιο του 2028, αυτή τη φορά όμως κατά δύο μέρες μικρότερη σε διάρκεια. Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά πως: “Ως η κορυφαία πλατφόρμα στον κόσμο για την τεχνολογία εκτύπωσης, η εμπορική έκθεση προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και προσδοκίες των εκθετών και των επισκεπτών και αντικατοπτρίζει τον συνεχή μετασχηματισμό της βιομηχανίας."

Ο κλάδος της εκτύπωσης και της συσκευασίας υφίσταται έναν δυναμικό μετασχηματισμό που απαιτεί να εξελιχθούν και οι εκδηλώσεις του κλάδου. Αυτό ισχύει και για την drupa, η οποία για άλλη μια φορά έδειξε τη σημασία και τη συνάφειά της ως κορυφαία παγκόσμια εμπορική έκθεση το 2024 και παρείχε πρωτοποριακή έμπνευση. Η βιομηχανία μπορεί ήδη να ανυπομονεί για το remake της υπ' αριθμόν ένα εκδήλωσης για την τεχνολογία εκτύπωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Ντίσελντορφ από τις 9 έως τις 17 Μαΐου 2028.”

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η έκθεση μεταβάλλει τη διάρκειά της, αφού και στο παρελθόν είχαμε δει να μετατρέπεται από μία 14ήμερη εκδήλωση σε μία 11ήμερη ή/και 12ήμερη. Ωστόσο θα είναι η πρώτη φορά που η διάρκειά της θα είναι 9 ημέρες.

Διάρκεια drupa

"Αυτό που ήταν εμφανές φέτος στην έκθεση, ήταν ότι, ως εμπορική έκθεση B2B με πολύ υψηλό ποσοστό των επισκεπτών να κατέχουν θέσεις ευθύνης και λήψης αποφάσεων στη βιομηχανία, η διάρκεια παραμονής τους στη drupa έχει γίνει μικρότερη. Γι' αυτό θέλουμε να διευκολύνουμε τις επισκέψεις σε εμπορικές εκθέσεις προσφέροντας τη μέγιστη αποτελεσματικότητα", εξηγεί την απόφαση ο κος Wolfram N. Diener, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Messe Düsseldorf. Στη φετινή drupa, το 76% των επισκεπτών ήταν μέλη ανώτατης και μεσαίας διοίκησης. "Πιστεύουμε ότι αυτή η προσαρμογή επιβεβαιώνεται επίσης από την εμπειρία που έχουμε συγκεντρώσει από τις άλλες κορυφαίες παγκόσμιες εμπορικές εκθέσεις μας στους τομείς των μηχανημάτων, εγκαταστάσεων και εξοπλισμού, interpack και K, που απευθύνονται σε παρόμοια προφίλ πελατών και τα πηγαίνουν πολύ καλά με παρόμοια διάρκεια".