GRAPHICANEWS

Ειδήσεις

Elena Drecheva

Αλλαγές στην Ηγεσία της Konica Minolta Ελλάδος

την 1 Οκτωβρίου, 2024

Η Konica Minolta Ελλάδος ανακοινώνει μια σημαντική αλλαγή στην ηγεσία της, με την Elena Drecheva να αναλαμβάνει τη θέση της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου, μετά την αποχώρηση της Κατερίνας Καραδημητρίου στο τέλος Σεπτεμβρίου 2024, έπειτα από μια δεκαετία επιτυχημένης πορείας.

Η μετάβαση αυτή έρχεται σε συνέχεια οργανωτικών αλλαγών που αποσκοπούν στη δημιουργία ενός ενοποιημένου επιχειρηματικού μοντέλου για Ελλάδα και Βουλγαρία.

Η Κατερίνα Καραδημητρίου, κατά τη διάρκεια της θητείας της, οδήγησε την Konica Minolta στην επίτευξη εντυπωσιακών αποτελεσμάτων, με κύκλο εργασιών άνω των 24 εκατομμυρίων ευρώ και αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού σε πάνω από 90 εργαζόμενους. Η προσφορά της στη διαμόρφωση μιας κουλτούρας καινοτομίας και συνεργασίας έχει αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στην εταιρεία, και η ομάδα εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την αφοσίωσή της.

Η Elena Drecheva, με πολυετή εμπειρία στον τομέα της πληροφορικής και στρατηγικής διοίκησης, αναλαμβάνει το νέο της ρόλο με στόχο να ενισχύσει τη στρατηγική ανάπτυξη και την καινοτομία. Είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το έργο της κας Καραδημητρίου, εργαζόμενη για την περαιτέρω ανάπτυξη και επιτυχία της Konica Minolta Ελλάδος.
Η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην αποστολή της να παρέχει υψηλής ποιότητας προϊόντα και καινοτόμες λύσεις, διασφαλίζοντας ότι οι ανάγκες των πελατών και συνεργατών της είναι πάντα σε προτεραιότητα. Ανυπομονεί για τη νέα εποχή και τις ευκαιρίες που θα προσφέρει η νέα ηγεσία.

Η Elena Drecheva έχει σημειώσει πάνω από 26 χρόνια πορείας στην επαγγελματική της σταδιοδρομία στον τομέα της πληροφορικής. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας "St. Kliment Ohridski”. Είναι κάτοχος πολλών πιστοποιήσεων στις πωλήσεις, στο Marketing, στο design thinking και στη διαχείριση έργων. Το 2017, ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα ηγεσίας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Ήταν η πρώτη υπάλληλος της Konica Minolta Βουλγαρίας το 2005 και από τότε αναπτύσσει συνεχώς μια εξαιρετική ομάδα ταλέντων σε όλη τη χώρα, καθώς πιστεύει πως ο ανθρώπινος παράγοντας είναι ο σημαντικότερος για την επιτυχία κάθε εταιρείας. Αδιαμφισβήτητη απόδειξη της ολοκληρωμένης προσέγγισής της στην ανάπτυξη της ομάδας είναι η βράβευση της Konica Minolta ως κορυφαίου εργοδότη στη Βουλγαρία για το 2023 και το 2024 στην κατάταξη του Top Employers Institute.