GRAPHICANEWS

Ειδήσεις

PackPrint

Νέος φορέας Γραφικών Τεχνών & Συσκευασίας

την 18 Οκτωβρίου, 2024

Με κοινό στόχο την ανάδειξη της επιστήμης των Γραφικών Τεχνών & της Συσκευασίας και την ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου στους κλάδους αυτούς, πέντε φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν από κοινού έναν νέο, ενιαίο, φορέα.

ΕΛΣΕΤ, HELGRAMED, ΣΥΒΙΠΥΣ, FESPA HELLAS και GRAPHMEDLAB ανακοινώνουν την ίδρυση και λειτουργία του κοινού τους φορέα με την επωνυμία:

«ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ, ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» και διακριτικό τίτλο PackPrint Science.

Στην πρωτοβουλία ίδρυσης και λειτουργίας, συμμετέχουν ενεργά ως άτομα, μέλη της τελευταίας διοίκησης του Συνδέσμου Εκτυπωτικών Μέσων Επικοινωνίας Ελλάδος – ΣΕΜΕΕ. Η πρωτοβουλία για την ίδρυση του κέντρου έχει ξεκινήσει εδώ και δύο περίπου χρόνια και αποτελεί τη φυσική συνέχεια και εξέλιξη της πολυετούς και ιδιαίτερα στενής συνεργασίας των φορέων των ανωτέρω κλάδων, κυρίως σε θέματα επιμόρφωσης, κατάρτισης και εκπαίδευσης.

Η αναγκαιότητα ίδρυσης του νέου φορέα καθίσταται απολύτως αναγκαία, ώστε να αντιμετωπισθούν χρόνια προβλήματα που είναι κοινά και αφορούν το σύνολο των κλάδων μας. Ως τέτοια θέματα αναφέρονται ενδεικτικά, η προβολή και ανάδειξη των κλάδων των εκτυπώσεων και της συσκευασίας, καθώς και η έρευνα και ανάπτυξη σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος.

Η κύρια λειτουργία του νέου φορέα, αφορά στη συνολική ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου, με το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και επιμόρφωσης σε γνωστικά αντικείμενα στις ειδικότητες των συναφών κλάδων σε όλα τα επίπεδα, ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε στελεχιακό και εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις.
Στον άμεσο προγραμματισμό περιλαμβάνεται η υλοποίηση δύο πρώτων σεμιναρίων επιμόρφωσης, αφενός στις εκτυπώσεις συσκευασίας με έμφαση στη φλεξογραφία και αφετέρου στο χρώμα στις γραφικές τέχνες και τη συσκευασία.

Η πρώτη δημόσια παρουσίαση του Κέντρου PackPrint Science, θα λάβει χώρα στην έκθεση ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ (31/10 έως 3/11), στο περίπτερο D26 Αίθουσα 4.
Επίσης, το Κέντρο PackPrint Science θα παρουσιαστεί σε ημερίδα, το Σάββατο 2/11/2024 και ώρα 14.30-15.00. Στην παρουσίαση θα χαιρετίσουν οι εκπρόσωποι των φορέων των κλάδων ενώ την κεντρική εισήγηση θα πραγματοποιήσει ο Α. Πολίτης.

Το κέντρο διοικείται από προσωρινή διοικούσα επιτροπή που αποτελείται από τους εξής:
Αυγερινός Χατζηχρυσός (ΕΛΣΕΤ), Δημήτρης Μαντής (ΣΥΒΙΠΥΣ), Γιώργος Γαμπρέλλης (HELGRAMED), Κίμων Παπαθανασόπουλος (FESPA HELLAS), Μάριος Τσιγώνιας (GRAPHMEDLAB) και οι Νίκος Οικονομίδης, Αναστάσιος Πολίτης και Χρήστος Κουτρουδίτσος.
Καλούνται όλες οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι των κλάδων της Συσκευασίας, των Εκτυπώσεων και των Γραφικών Τεχνών, να στηρίξουν ενεργά το Κέντρο PackPrint Science, διότι οι δράσεις του θα είναι προς όφελος όλων.

Η επικοινωνία με το Κέντρο Έρευνας, Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης, Συσκευασίας, Εκτυπώσεων και Γραφικής Επικοινωνίας, μπορεί να γίνει με όλα τα μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής και ειδικότερα με τους:
Αναστάσιος Ε. Πολίτης Τηλ.: 6947898462, E-mail: politismedia@gmail.com
Νίκος Οικονομίδης, Τηλ.: 6936710186, E-mail: nikeconomidis@gmail.com
Μάριος Τσιγώνιας Τηλ.: 6972233512, E-mail: tsigonias@yahoo.gr