GRAPHICANEWS

Ειδήσεις

CANON & Heidelberg

Canon & HEIDELBERG ανακοινώνουν τη συνεργασία τους στις εκτυπώσεις Inkjet φύλλου

την 14 Οκτωβρίου, 2024

Η Canon και η HEIDELBERG ανακοίνωσαν μία ημέρα πριν ξεκινήσει ξανά μετά από 8 χρόνια η έκθεση drupa 2024, πως προχωρούν σε μία παγκόσμια συνεργασία για πωλήσεις και υπηρεσίες στην εκτύπωση inkjet.

Κοινός στόχος και των δύο εταιρειών είναι η υποστήριξη των εμπορικών επιχειρήσεων εκτύπωσης με προϊόντα και υπηρεσίες όπως είναι η υβριδική εκτύπωση offset & ψηφιακή η οποία θα τους βοηθήσει να αυξήσουν την ικανότητά τους να διαχειρίζονται μικρότερα τιράζ από μεγαλύτερο όγκο εργασιών.

Η HEIDELBERG θα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο της εισάγοντας μια δική της οικογένεια μηχανών inkjet που θα βασίζονται στην προσφάτως ανακοινωθείσα μηχανή inkjet με τροφοδοσία φύλλων Canon B2 αλλά και στις μηχανές inkjet φύλλου με διάσταση B3. Και οι δύο εκτυπωτικές μηχανές θα ενσωματωθούν στο λογισμικό διαχείρισης ροής εργασίας Prinect.

Ο Akira Yoshida, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Εκτελεστικού Διοικητικού Συμβουλίου της Canon Production Printing Holding B.V, σχολίασε για τη νέα αυτή συνεργασία: «Η Canon διοχέτευσε σημαντική ενέργεια και επενδύσεις για να αναπτύξει την κορυφαία τεχνολογία inkjet της και να δώσει στους πελάτες των εμπορικών εκτυπώσεων ένα σαφές όραμα για το μέλλον. Η HEIDELBERG διαθέτει μια μοναδική κληρονομιά, μια εκτεταμένη πελατειακή βάση και βαθειά γνώση των αναγκών των εμπορικών τυπογραφείων. Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία μας με τη HEIDELBERG θα επιταχύνει τη μετάβαση στη μικτή παραγωγή όφσετ/ψηφιακή και θα επιτρέψει τον καινοτόμο ψηφιακό μετασχηματισμό για πολλές περισσότερες επιχειρήσεις εκτύπωσης όφσετ παγκοσμίως».

Από την πλευρά του ο Δρ. David Schmedding, Επικεφαλής Πωλήσεων της Heidelberger, σχολίασε: «Είμαστε βέβαιοι ότι η Canon είναι ο ιδανικός συνεργάτης για τη HEIDELBERG, για την υποστήριξη των πελατών μας, με την καλύτερη στην κατηγορία της τεχνολογία inkjet, που υποστηρίζεται από βαθιά τεχνογνωσία σε ψηφιακές εφαρμογές και στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στα τυπογραφεία που τυπώνουν σε offset φύλλου και σε ψηφιακές μηχανές ταυτόχρονα, ένα ελκυστικό και ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών και προϊόντων.
Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας καινοτόμες βιομηχανικές εκτυπωτικές μηχανές inkjet, ενσωματωμένες στη ροή εργασιών Prinect, οι οποίες προσφέρουν ευέλικτη και οικονομικά αποδοτική αυτόνομη παραγωγή».

Σήμερα, περισσότερες από 650 μηχανές inkjet με τροφοδοσία φύλλου Canon B3 είναι σε λειτουργία σε όλο τον κόσμο, δίνοντας στους κατόχους τους αυξημένη ευελιξία και τη δυνατότητα να παράγουν ένα ευρύ φάσμα εργασιών μικρότερων τιράζ αποτελεσματικά και κερδοφόρα.
Με βάση αυτό το ιστορικό, η νέα πρέσα με τροφοδοσία φύλλων Canon B2 υπόσχεται υψηλά επίπεδα ψηφιακής παραγωγικότητας, ποιότητας και ευελιξίας, όταν θα είναι διαθέσιμη.